Uncategorized

Miben különböznek a Calacatta márványok?

Márvány

Márvány. Ha különféle márványokat vizsgálunk meg a közelgő projektje során, akkor valószínűleg több különböző típusú Calacatta márvánnyal is találkozott.

Logikus azt feltételezni, hogy mivel a nevek hasonlóak, a Calacatta típusa azonos. De nem így van. Itt van miért … Az olaszországi valódi Calacatta márvány egy gyönyörű kő.

A római idők óta létezik, és a világ emlékezetesebb emlékműveinek, katedrálisainak és kastélyainak építésénél használták. Valójában Calacatta volt Michelangelo kedvenc köve, amelyet faragványaihoz használtak. Az igazi Calacatta márvány kőbányákból származik, amelyeket az olaszországi Carrara-i Apuan-hegységben találtak.

Egy hatalmas hegységből származik, és minden kőfejtő különféle fehér márványokat állít elő, például Bianco Carrara, Goiai Venatino, Statuario és természetesen Calacatta.

A Calacatta márvány drámai erekkel rendelkezik, éles, fehér háttérrel. Minél fehérebb az anyag, annál drágább a lap. Gyakran van barna és arany szín. A Calacatta ritkább, mint a Carrara, ez egy másik gyönyörű fehér márványválaszték Olaszországból.

Mivel az eredeti Calacatta annyira gyönyörű és tiszteletreméltó, mindenki szeretné kihasználni a nevét. Ez azt jelenti, hogy sok-sok különféle felületű (természetes és gyártott) felülettel fog találkozni, amelyek nevében szerepel a „Calacatta”. Mindegyiknek megvan a maga előnye. Csak győződjön meg arról, hogy a vásárlás során tisztában van azzal, amit vásárol.

A Calacatta vásárlásánál fontos tudni, hogy:

  • Nem minden „Calacatta” termék ára azonos.
  • Minél ritkább a márvány, annál drágább lesz.
  • Gondosan ellenőrizze a táblákat.
  • Ne összpontosítson a névre. Sokkal fontosabb arra összpontosítani, hogy a kő hogyan fog kinézni a szobánkban.

 

Calacatta márvány

A Calacatta márvány leggyakoribb típusai:

1.Calacatta Lincoln

calacatta-lincoln
calacatta lincoln

2. Calacatta Vagli

Márvány Calacatta Vagli
Calacatta Vagli

3. Calacatta Caldia

Márvány calacatta caldia
calacatta caldia

4. Calacatta Original

Calacatta Original
Calacatta Original

5. Calacatta Gold:

Márvány Calacatta Gold
Calacatta Gold

6. Calacatta Quartzite:

Márvány Calacatta Quartzite
Calacatta Quartzite

A nagyobb házak látványos belső tereiben is találkozunk vele. Használható a nappaliban, az étkezőben, de a hálószobában, a fürdőszobában és az előszobában is. A márvány ajánlott a kereskedelmi terek díszítésére is. Középületekben, bevásárlóközpontokban és luxusüzletekben is ajánlott. Szállodák, éttermek és kávézók díszítésénél is sikeresen alkalmazható. Használhatjuk szépségszalonokban és klinikákon is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük