Cím:

2096 Üröm, Ürömi út 2
Budapesten

Nyitvatartás:

8:30 – 17:00 (Hétfőtől-Péntekig)
9:00 – 14:00 (Szombaton)

Travertin: melyek a legjobb fajták

Travertin természetes kő
Travertin Budapest

Travertin természetes kő: melyek a legjobb fajták:

A travertin az egyik legsokoldalúbb otthoni építőanyag. A travertin burkolat használható a padlón beltéren,  munkalapnak és a hátlapnak, kültérre, beltérre, homlokzatra vagy akár lábazatra is. Ez a természetes kő az egyik legszebb anyag, amely otthonában lehet. Ez az útmutató arra összpontosít, hogy segítsen megtalálni az új projektjéhez vagy lábazatra,  a legjobb típusú travertin burkolatot.

Mi a travertin?

A travertin egy természetes kő, amely mészkő típusú, bár a két anyag között nagy különbségek vannak. Ez az üledékes kőzet a mészkőbarlangokban és a forró források közelében képződik. Ebből a kőből a travertin kő méretre van vágva.  Noha rengeteg színváltozat létezik, a travertin felületei világosabb színűek, például világosszürke és arany, illetve bézs színűek. Bizonyos típusú anyagoknak lehetnek erezetei is.

Melyek a legjobb travertin fajták?

 

 

 

Travertin természetes kő:

Mint már említettük, a travertin különböző színekben és stílusban megtalálható. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb travertin típusokat:

Silver tarevrtin:

silver travertin

A Silver travertin Törökországból származó gyönyörű szürke, barna és fekete mészkő. Nem számít, hova használja, a kő fantasztikusan fog mutatni. Különösen a travertin a legmegfelelőbb az alacsony forgalmú területeken, így ez tökéletes kő a fürdőszoba burkolására és a kád körül.

Yellow (light) Travertine:

yellow travertin
yellow travertin

A sárga-light travertin egy lenyűgöző, arany színű természetes kő , amelynek foltok és vénák vannak az egész oldalon. Kiváló anyag minden otthoni házhoz.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a travertinnak? Mint minden építőanyag, a travertinnak is vannak pozitív és negatív tulajdonságai. A kő az egyik legszebb anyag, amely otthonában lehet. Ez is nagyon sokoldalú, mivel sokféle felületre képes jól alkalmazni. A hátránya, hogy nagyon porózus és érzékeny a foltokra – különösen a savas anyagok, például a narancslé, a kávé, a tea, a bor és más anyagok miatt. Porozitása miatt ajánlott a travertint évente többször impregnálni, hogy megvédje a káros hatásoktól.

A Rocas Decornál a travertin teljes palettáját megtalálja kedvező áron. Impregnáló szereink jó minőségűek, ragasztóink pedig kifejezetten kőre alkalmasak.

További cikkek

Video

Videó lejátszása

Néhány modell és alkalmazás, amelyek onixot, márványt, gránitot, travertint, andezitet, palát, természetes követ használnak, bemutatva a bemutatótermünkben

Iratkozz fel a hírlevélre

Mindig közel vagyunk és teljes megoldást kínálunk a természetes kővel kapcsolatos projektjéhez. Iratkozzon fel a hírlevelünkre, és legyen az első, aki megtudja az újdonságokat!