Cím:

2096 Üröm, Ürömi út 2
Budapesten

Nyitvatartás:

8:30 – 17:00 (Hétfőtől-Péntekig)
9:00 – 14:00 (Szombaton)

Travertin természetes kő
Travertin Budapest

Travertin természetes kő: melyek a legjobb fajták:

A travertin az egyik legsokoldalúbb otthoni építőanyag. A travertin burkolat használható a padlón beltéren,  munkalapnak és a hátlapnak, kültérre, beltérre, homlokzatra vagy akár lábazatra is. Ez a természetes kő az egyik legszebb anyag, amely otthonában lehet. Ez az útmutató arra összpontosít, hogy segítsen megtalálni az új projektjéhez vagy lábazatra,  a legjobb típusú travertin burkolatot.

Mi a travertin?

A travertin egy természetes kő, amely mészkő típusú, bár a két anyag között nagy különbségek vannak. Ez az üledékes kőzet a mészkőbarlangokban és a forró források közelében képződik. Ebből a kőből a travertin kő méretre van vágva.  Noha rengeteg színváltozat létezik, a travertin felületei világosabb színűek, például világosszürke és arany, illetve bézs színűek. Bizonyos típusú anyagoknak lehetnek erezetei is.

Melyek a legjobb travertin fajták?

 

 

 

Travertin természetes kő:

Mint már említettük, a travertin különböző színekben és stílusban megtalálható. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb travertin típusokat:

Silver tarevrtin:

silver travertin

A Silver travertin Törökországból származó gyönyörű szürke, barna és fekete mészkő. Nem számít, hova használja, a kő fantasztikusan fog mutatni. Különösen a travertin a legmegfelelőbb az alacsony forgalmú területeken, így ez tökéletes kő a fürdőszoba burkolására és a kád körül.

Yellow (light) Travertine:

yellow travertin
yellow travertin

A sárga-light travertin egy lenyűgöző, arany színű természetes kő , amelynek foltok és vénák vannak az egész oldalon. Kiváló anyag minden otthoni házhoz.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a travertinnak? Mint minden építőanyag, a travertinnak is vannak pozitív és negatív tulajdonságai. A kő az egyik legszebb anyag, amely otthonában lehet. Ez is nagyon sokoldalú, mivel sokféle felületre képes jól alkalmazni. A hátránya, hogy nagyon porózus és érzékeny a foltokra – különösen a savas anyagok, például a narancslé, a kávé, a tea, a bor és más anyagok miatt. Porozitása miatt ajánlott a travertint évente többször impregnálni, hogy megvédje a káros hatásoktól.

A Rocas Decornál a travertin teljes palettáját megtalálja kedvező áron. Impregnáló szereink jó minőségűek, ragasztóink pedig kifejezetten kőre alkalmasak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük